La cosa va cada vegada a més. La gent ha perdut el contacte amb la realitat. Mireu que va eixir ahir en el New York Times.
«Ningú de nosaltres mereixem la ciutadania (americana). Amb quina base moral podem denegar a uns altres drets, privilegis i oportunitats que no hem guanyat nosaltres mateixos?»
La idea és que, com nosaltres no hem fet res per ser espanyols, tot el món té dret a ser espanyol (dic «espanyol», però en l’article original era «estadounidenc»).
El que tenim ací és la conseqüència lògica de la idea de la igualtat.
És cert que nosaltres no hem fet res per nàixer en el Primer Món. I és cert, que, si fem de la igualtat el nostre bé, això vol dir que no tenim dret a ser espanyols més que un ugandés.
També no tenim dret a l’herència dels nostres pares. Nosaltres no hem fet res per nàixer fills de gent que té alguna propietat.
Tampoc hem fet res per nàixer intel·ligents. Si haguérem nascut poc intel·ligents, guanyaríem menys diners. Per tant, no tenim dret als diners que guanyem amb la nostra intel·ligència.
I tampoc hem fet res per nàixer treballadors. Està demostrat que l’habilitat al treball té una base genètica. Per tant, tampoc tenim més dret als diners que guanyem treballant. Podríem haver nascut malfeiners.
Comences amb una estupidesa (igualtat, que no existeix ni deuria existir) i la fas una diosa de la teua religió. El contrari a la igualtat («discriminació») el fas el pecat més gran. Després llaves el cervell de generacions perquè creguen que «Igualtat» significa «Justícia».
I, amb el temps, la gent comença a concebre absurds i la igualtat comença a dissoldre-ho tot.
Que la igualtat porte a absurds, a una persona racional li deuria portar a concloure que la igualtat és falsa. Això en matemàtiques es diu «demostració per reducció a l’absurd».
Però estem tan llavats de cervell que abracem els absurds més estúpids, només perquè ens resulta impensable anar contra la igualtat.
(Nota, afegir la igualtat entre mestre i alumne, entre alumne que s’esforça i no, segons les declaracions de la ministra Celáa).